Türkiye İstatistik Kurumu geçtiğimiz yıl boşanmalar üzerine bir araştırma yaptı.İstatistik sonucunda çıkan rakamlar çok şaşırtıcı.
İstatistiklere göre biten evliliklerin %40’ının daha evliliğin başında ilk beş yılda noktalandığı,%24’ünün ise 16 yılın ardından boşanmaya karar verdikleri sonucu ortaya çıktı.
İstatistiğin ilginç bir ayrıntısı da boşanan erkek ve kadınların çoğunun lise mezunu olmaları.Lise mezunlarının ardın en çok üniversite mezunlarının boşandığı istatistiklere yansıdı.
Sonuna yaklaştığımız 2012 yılında ise “şiddetli geçimsizlik” en popüler boşanma sebebi olarak kayıtlara geçti.
Bunlar TÜİK’in istatistik sonuçları.Ancak kayda değer görülmese de Türkiye’de daha farklı boşanma sebeplerinin de olduğu uzmanlarca gündeme getirilmektdir.O sebeplere kısaca değinecek olursak;
Cinsel anlamda ya da duygusal olarak eşlerden birinin diğer eşi aldatması.
Eşlerden birinin evlenmeden önce kendisiyle ilgili herhangi bir gerçeği,öğrendiğinde kendisiyle evlenmekten vazgeçeceği korkusuyla diğerinden saklaması.Evlilikten sonra ortaya çıkması halinde eşler arasında boşanma sebebi olabilmektedir.
Erkeğin kumar ya da içki alışkanlığının olması boşanma sebepleri arasında gösterilmektedir.
Aile sırlarının arkadaş ya da akrabalara aktarılması.
Göç nedeniyle ailenin uzun süre tekrar bir araya gelememesi ya da farklı koşullarda bir araya gelmesi aile bütünlüğünün sarsılmasına sebep olmaktadır.
Eşlerin,anne baba ve diğer akrabalarının etkisi altında kalarak,ilişkilerine zarar vermeleri.
Erkeklerin ruhsal ya da fiziksel hastalık sebepleri,kadınların ruhsal ya da fiziksel hastalık sebeplerine göre boşanmada daha ağır basmaktadır.