Direksiyondan kalkmadan istediğinizde karada hareket edebilen, istediğinizde kısa sürede bota dönüşebilen bir jip hayal etmiş miydiniz? Eğer böyle bir hayaliniz varsa üzülmeyin yakında gerçek oluyor. Siz alım gücünüzden haber verin.
Tasarımcıların da böyle bir hayali olmalı ki, ABD’deki bir firma, direksiyon başından kalkmaya bile gerek kalmadan, hem karada seyahat edebilen hem de 15 saniye gibi kısa bir süre içinde bota dönüştürülerek denizde seyahat edebilecek duruma gelen bir jip üretti.
Haberin kaynağı, Autoblog sitesi. Sitede yer alan habere göre jip, 1961’de üretilen Alman yapımı Amphicar’dan esinlenerek tasarlanmış.
Şirket, 14 yıl önce başladığı projeyi tamamlayarak, Panther ismini verdiği araçları ekonomik fiyatlarla satışa sunuyor.
3.7 litrelik V6 motoru bulunan Panther ekstra tasarımına rağmen, hem karada, hem de denizde benzerleri gibi yüksek bir performans sergileyebiliyor.
Panther sigorta şirketleri tarafından da hem jip, hem de bot olarak sigortalanıyor.
Aracı kullanabilmek için birçok eyalette sürücü ehliyeti almak yeterli oluyor ancak bazı eyaletlerde bot lisansı da almak gerekiyor.