23 C
New York kenti
Pazar, Mayıs 28, 2023

Genç, Güzel ve Sağlıklı Kalabilmenin Üç Sırrı

kadin-makyajYıllar geçse bile daima genç kalabilmek mümkün mü? Bir insan ne kadar yaşlanırsa yaşlansın genç, güzel ve sağlıklı olabilir mi? Daima genç kalabilmek, yaşlılığı durdurmak mümkün değil tabi ki. Uzmanlar böyle diyor. Ancak, kaç yaşında olursanız olun daha genç görünmek, sağlıklı ve güzel olmak sizin elinizde.

Uzmanlar, dış güzelliğin iç güzellikle bütün olduğunu, içten beslenmenin ve sağlığın dışa güzellik olarak yansıdığını vurguluyorlar. Yani dıştan bakım kadar, beslenme ve yaşam tarzı da çok önemli.

İleri yaşlarda, sağlıklı, güzel ve genç olabilmenin üç yöntemini sizlerle paylaşacağız. Uzmanlar, mükemmel bir makine olan vücudumuzun genç, güzel ve sağlıklı kalmasını sağlayacak 3 sırrı içeren anti-aging planı uygulamayı öneriyor…

Uyku

Vücut, geceleri, hücre yenilemesini sağlayan melatonin hormonu salgılar. Ancak bu hormon karanlıkta salgılanır. Bazı kaynaklarda, gece 11.00-3.00 olarak belirtilirken, bazı kaynaklarda ise 11.00-5.00 olarak belirtiliyor. Uzmanlar bu saatlerde, melatonin hormonunun gereği kadar salgılanabilmesi için karanlıkta uyumamızı öneriyorlar. Karanlıkta daha yoğun salgılanan bu hormon, vücudun dinlenme saatlerinde yani uykudayken hücre yenilenmesini ve yapılanmasını sağlayarak hem yaşlanmayı önlüyor hem de kansere karşı vücudu koruyor. Bu nedenle, aynı saatlerde düzenli bir uyku proğramı adeta gençlik iksiri olarak bizlere geri dönüyor.

Maya

Maya, bir çok ülkede sağlığa faydalı olması sebebiyle tablet olarak piyasada satılmaktadır. Çünkü mayanın içeriğinde, fosfor, demir, krom, mağnezyum, selenyum, çinko, B grubu vitaminler ile yüzde 50 oranında protein bulunur.

Maya strese iyi gelir, karaciğeri temizler ve anne karnında bebeğin gelişimine katkı sağlar. B9 yani folik asit yönünden zengin olması sebebiyle, hamile kadınlarda kansızlığı önleyerek, yeni hücrelerin üretimini tetikler. Yüksek dozda protein içerdiği için, cilt dokularının kendini yenilemesini sağlar. Cildin güzel ve pürüzsüz olmasına katkıda bulunur. İçeriğindeki protein, cildin oksijen alarak beslenmesini sağlar.

Mayadan faydalanabilmek için; mayalı ürünler tüketilebilir veya tablet olarak kullanılabilir. Ya da bir tatlı kaşığı sütle yumuşatıp, bir su bardağı suyla karıştırarak kahvaltıdan sonra içebilirsiniz.

Zeytinyağı

Zeytinyağının güçlü bir antioksidan olduğunu zaten hepimiz biliyoruz. Zeytinyağı hücre yenilenmesini sağlar ve alzheimer hastalığının ilerlemesini durdurur. Vücutta kanser oluşumunu önler. Hamilelik döneminde kullanıldığında bebeğin zeka gelişimini artırır. Yaşlanmayı ve vücut harabiyetini önler.

Zeytinyağının diğer faydaları;

– Kuru ve çatlamış ciltlere iyi gelir

– Yıpranmış saçları onarır ve kuru saçları nemlendirir

– Tırnakları güçlendirir

– Çatlamış dudaklarda merhem olarak kullanılır

– Saçı parlatır. Dökülmeye ve kepeğe iyi gelir

– Doğum çatlaklarına iyi gelir

– Sivrisinekler zeytinyağı sürülmüş deriyi ısırmazlar

– Kas kramplarını tedavi eder

– Keneleri etkisiz hale getirir

– Emziren annelerin göğüs ucu bakımında kullanılır

– Traş edilecek bölgeyi yumuşatmak amaçlı sürülür

– Ellerdeki ve derideki boyaları çıkarmakta kullanılır

– Soğuktan donmaya karşı korur

– Cildi yumuşatmak ve güzellik için banyo suyunda kullanılır

– bebek pişiklerini geçirir

– Kesiklerde ve su toplanmasında faydalıdır.

– Acılı güneş yanıklarında kızarmış deri zeytinyağı ile ovularak rahatlatılabilir.

– Zeytinyağı yorgun ayakları dinlendirir ve canlandırır. Zeytinyağının mükemmel yumuşatma ve nemlendirme kapasitesi vardır. Çatlak ve kuru ayakları tedavide birebirdir.

– Cilde ve saça inanılmaz güzellik katar. Kuru cildi canlandırır, kırışıklıkları azaltır. Zeytinyağı cildi yumuşatır ve esnek, pürüzsüz bir görünüm verir.

– Zeytinyağı sabunu doğal, saf bir temizleyicidir ve vücudu nemlendirir. Yumuşatıcı ve rahatlatıcı etkisi sayesinde cildi ve saçları temizlerken yumuşatır, nemlendirir. Aynı zamanda her tür hassas cilt için bile güvenlidir.

– Vücut masajı zeytinyağı ile yapıldığında kan dolaşımını artırır ve dokulara oksijen taşır.

BENZER MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN YENİ MAKALELER