6.8 C
New York kenti
Çarşamba, Mart 29, 2023

Geçici Hafıza Kaybı Belirtileri

nocanvas_tekrarlanan-sorular-uu8ofHafıza, insanın ömrü boyunca öğrenip depolanan bilgileri hatırlama yeteneği olarak tarif edilir. Hatırlama yeteneğinin geçici ya da tamamen yitirilmesi olayına da hafıza kaybı denir. Hafızanın gücü kişiden kişiye değişir. Bazı insanlar yüksek hafızaya sahipken, bazılarında hatırlama yeteneği düşüktür. Güçlü ya da zayıf hafıza, yani hatırlama yeteneği her insanda mevcuttur.

Çeşitli sebeplere dayalı olarak sürekli ya da geçici olarak hafıza kaybı durumu yaşanabilir. Hafıza kaybının en önemli nedeni, çeşitli hastalıkların yaşanmasıdır. Hastalıklar sonucu, beynin ön kısmında temporal bölge olarak adlandırılan tarafta hasarlar oluşması hafıza kaybına neden olur.

Hafıza kaybı, yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkabileceği gibi; beyin tümörleri, travmalar, beyin ve damar hastalıkları, uyuşturucu kullanımı ya da alzheimer gibi sebeplerle genç yaşlarda da görülebilir.

Geçici hafıza kaybının bazı belirtileri vardır. Eğer geçici hafıza kaybından kuşkulanıyorsanız işte belirtileri…

– Ani Davranış Değişimleri

Hafıza kaybı ani davranış değişimlerine yol açar, bu durum hastalığın neden olduğu bilgi kayıplarının getirdiği huzursuzluk ve kafa karışıklığından kaynaklanır.

– Kaybolmak

Daha önce detaylı olarak bildiğiniz adreslerde yürürken veya arabayla gezerken kaybolmak geçici hafıza kaybının belirtilerindendir.

– Unutmak

Sıkça kullandığınız kelimeleri unutmak, sürekli kullandığınız eşyaların yerlerini hatırlamamak veya eşyalarınızı olması gereken yerler dışında yerlere bırakmak hafıza kaybı belirtilerindendir.

– Tekrarlanan Sorular

Sohbet ederken farkında olmadan cevabını aldığınız soruları belirli bir zaman aralığında tekrar tekrar soruyorsanız geçici hafıza kaybından söz edilebilir.

BENZER MAKALELER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN YENİ MAKALELER